Vroege Vogels

Strooigoed vaak ‘strooifout’_28_11_2014

  •  
28-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pepernoten.jpg
Als Zwarte Piet op pakjesavond zijn zak met lekkers leegt, zal dit strooigoed in veel gevallen niet vegetarisch zijn. De Vegetariërsbond onderzocht 41 soorten strooigoed en kwam tot de conclusie dat bijna de helft hiervan (17 soorten) gelatine of schellak bevat. Gelatine wordt uit slachtafval gewonnen, terwijl schellak een kleurstof is die uit schildluizen wordt gewonnen. De onderzoeksresultaten zijn te vinden op de website van de Vegetariërsbond.
Strooigoed niet voor iedereen
“Strooigoed hoort bij het Sinterklaasfeest en is er in alle soorten en mate. Het zou goed zijn als dit ook voor iedereen te eten is als het door Piet in het rond wordt gegooid, nu moeten vegetariërs, maar ook bijvoorbeeld moslims uitkijken dat ze niet toevallig fout strooigoed te pakken hebben,” aldus Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond.
Meer foute producten
Het komt vaker voor dat op het oog onverdachte producten dierlijke bestanddelen blijken te bevatten. Zo bevat bijna alle beschuit ‘verdachte’ E-nummers die zowel van dierlijke als plantaardige oorsprong kunnen zijn. Op haar website geeft de Vegetariërsbond onder de productranking voor uiteenlopende productcategorieën aan welke producten mogelijk verborgen vlees bevatten. Het aantal productcategorieën wordt maandelijks uitgebreid.
Bron: De Vegetariërsbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.