Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Strijd tegen de A4_19_08_2010

  •  
19-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De 11-jarige Sjoerdje Poppe vecht tegen een weg die al omstreden was toen haar ouders nog geboren moesten worden! De voorstanders willen asfalt, de tegenstanders knokken voor het behoud van het open gebied van Midden-Delfland. En Sjoerdje strijdt mee.
De jonge actievoerder (links op de foto) wordt geinterviewd door actieverslaggever Arthur Harshagen. Midden in Midden-Delfland.
Sjoerdje woont in de gemeente Schiedam die de afgelopen jaren voorop ging in de strijd tegen de nieuwe weg. Maar het lijkt er nu op dat de weg er na bijna zestig jaar touwtrekken toch komt. Het plan moet eind dit jaar klaar zijn en dan kan er in 2011 gestart worden met het graven van de tunnels. Een paar jaar later en minstens 800 miljoen verder razen de auto's dan door het gebied dat wel liefkozend 'het Kleine Groene Hart' wordt genoemd.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.