Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Strijd om het leiderschap

  •  
27-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_130062.jpg
Gorilla Uzuri eist in de Apenheul zijn leiderschap op. In het dierenpark in Apeldoorn speelt zich op dit moment een waar koningsdrama af. Na de dood van gorillaleider Bongo is er op het gorilla-eiland een machtsvacuüm ontstaan. De gedoodverfde opvolger, de elfjarige Uzuri, de oudste zoon van Bongo wordt door een tweetal dominante vrouwtjes niet geaccepteerd en steeds teruggefloten omdat hij nog te jong is. De grijze dame Dalila dreigt nu de macht te grijpen. Dat zou voor een gorillagroep een vrij unieke situatie zijn. Alleen in het wild is dat een enkele keer voorgekomen en dan nog hooguit voor een periode van een paar maanden.
Het televisie programma 'Man Bijt Hond' zendt elke dag in haar programma een nieuwe dagelijkse real-life soap uit: Het Eiland. Het leven op Het Eiland in Apenheul Apeldoorn is niet meer hetzelfde na de dood van Bongo. In augustus van dit jaar overleed de populaire zilverrug gorillaman. Nu de as van deze leider over het gorilla-eiland is uitgestrooid, rijst de vraag: wie wordt zijn opvolger?
Bron: Metro.nl / Manbijthond.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.