Vroege Vogels

Australië wil af van wilde dieren

  •  
26-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_139654.jpg
Australië moet een nationale commissie instellen die het verdelgen van miljoenen wilde dieren moet coördineren. Dat is een aanbeveling van een parlementair comité dat anderhalf jaar heeft onderzocht hoe het land moet afkomen van talloze konijnen, ezels, kamelen, varkens, vossen en ratten. De Sydney Morning Herald heeft dat maandag gemeld.
Hoofdonderzoeker Alby Schultz pleit voor algehele vernietiging van bepaalde 'geïmporteerde' diersoorten, in plaats van het limiteren van aantallen. Deze diersoorten zijn een plaag geworden en tasten de inheemse soorten te veel aan, aldus het liberale parlementslid. Bovendien brengen ze de landbouw en de natuur schade toe.
Zo zouden konijnen alleen al Australië jaarlijks 76 miljoen euro aan wolproductie door de neus boren. Wilde varkens kosten boeren 66 miljoen euro per jaar aan verloren productie en muizenplagen veroorzaken 130 miljoen dollar verlies.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.