Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Droogte in Australië is 'normaal'

5 jan 2007
  •  
leestijd 1 minuten
vv_newsimg_239833.jpg
De aanhoudende droogte in Australië heeft niets te maken met het broeikaseffect en mogelijke klimaatverandering. Dat zegt het gezaghebbende onderzoeksinstituut de Commonwealth Scientific and Research Organization (Csiro).
Volgens onderzoeker Barrie Hunt is er niets nieuws onder de zon omdat Australië over een periode van 10.000 jaar ongeveer dertig van dergelijke periodes van extreme droogte heeft gehad. Dus ook aan deze droogte zal een einde komen, aldus Hunt.
In het oosten van het land is al zes jaar achter elkaar sprake van abnormaal weinig neerslag. In veel plaatsen is het waterverbruik aan beperkingen onderhevig. In delen van de staat Victoria duurt de droogte al tien jaar.
Bron: Wereldomroep via Natuurtotaal

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.