Vroege Vogels

Australië gaat kyoto verdrag tekenen

  •  
30-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kevin_rudd_01.jpg
De nieuwe Australische premier Kevin Rudd zal zich intensief bezighouden met het klimaat. Al een dag na zijn klinkende verkiezingsoverwinning bij de Australische parlementsverkiezingen, is Kevin Rudd met de voorbereidingen begonnen om snel het Kyoto-klimaatverdrag te ratificeren. De Labour-leider zet in tegenstelling tot zijn voorganger, John Howard, klimaatverandering hoog op de agenda.
Op uitnodiging van Indonesië bezoekt aankomend premier Rudd volgende maand meteen de grote VN-klimaatconferentie op Bali, waar de wereld praat over een opvolger van 'Kyoto'.
De premier Kevin Rudd zal "zeer binnenkort" het Kyoto-protocol tekenen. Daarmee komt de Laborpartij een van haar voornaamste verkiezingsbeloften na.
"Het is aan Rudd om de beslissing te nemen, maar u kunt ervan uitgaan dat dit zeer binnenkort gebeurt. We moeten het Kyoto-protocol tekenen in het kader van onze inzet om de klimaatverandering tegen te gaan", aldus Julia Gillard, een van de leiders van Labor, maandag op televisie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.