Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur opradio1

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Grote bosbranden teisteren Australië_26_01_2006

26 jan 2006
  •  
leestijd 1 minuut
vv_newsimg_161327.jpg
In het zuiden van Australië woeden grote bosbranden. Volgens Australische media donderdag heeft het vuur al zeker 150.000 hectare in de as gelegd, een gebied groter dan de provincie Flevoland. Er vielen al zeker drie doden en de branden bedreigen verscheidene dorpen en boerderijen.
De brandweer boekte volgens de omroep ABC donderdag een succes in de deelstaat Victoria. Daar kon een grote brand voorlopig onder controle worden gebracht. Voor zeker 60.000 schapen kwam de hulp te laat. Zij kwamen om in de vlammenzee. Ook tientallen huizen vielen ten prooi aan de vlammen. Ook op het eiland Tasmanië zijn er verscheidene brandhaarden.
De branden zijn waarschijnlijk vooral ontstaan door menselijk handelen, al dan niet opzettelijk. Door het warme weer, met temperaturen die oplopen tot ongeveer 40 graden, en een harde wind, zijn de branden moeilijk te bedwingen.
Bron: ANP

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.