Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Steeds minder koala's in Australië_10_11_2009

  •  
10-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koala_02.jpg
Het aantal koala's is de afgelopen jaren in Australië dramatisch hard gedaald. Volgens de Koala Stichting zijn de dieren als het zo doorgaat binnen dertig jaar verdwenen. Volgens de laatste telling leven er nog tussen de 43.000 en 80.000 buidelberen in Australië, meldde de stichting dinsdag.
Voorheen leefden er meer dan 100.000 van deze dieren op het continent. De stichting denkt dat de afname onder meer te wijten is aan boskap, branden en klimaatverandering.
,,Overal waar we kijken, zien we minder koala's'', aldus Deborah Tabart van de stichting. ,,Als we bomen blijven kappen, zullen de koala's verdwijnen.'' In het noorden van Queensland werd tijdens de laatste inventarisatie geen enkele buidelbeer gevonden, terwijl daar tien jaar geleden nog 20.000 van deze dieren leefden.
De stichting hoopt dat de overheid maatregelen neemt om de buidelberen te beschermen. Aan eerdere oproepen hiertoe werd niet voldaan. De koala leeft in eucalyptusbossen in het oosten en zuiden van Australië. Het dier is zeer pietluttig over de kwaliteit van de bladeren die hij eet en heeft veel ruimte nodig om te overleven.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.