Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Storm spoelt duizenden nesten weg

  •  
03-07-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_305057.jpg

© roodborst nest

De storm van de afgelopen paar dagen is dramatisch geweest. Over het gehele waddengebied zijn vele duizenden nesten, met inhoud, van visdieven, dwergsterns, scholeksters, strandplevieren, grutto’s, tureluurs weggespoeld. Zeker 100 lepelaarnesten zijn verdwenen. Op de oostpunt van Ameland belandden al ruim de helft van de jonge lepelaars in zee.
Storm en hoogwater zijn natuurlijke elementen, zeker in de Waddenzee. Echter, de natuur in de Waddenzee is de laatste decennia zo ver ingeboet en teruggedrongen dat vogels moeten broeden op tweederangs plekken. Juist op deze plekken zijn nu de ongelukken gebeurd.
Daarbij komt ook nog dat door de zware regenbuien de jonge vogels al verzwakt zijn. Ze koelen af en hebben energie nodig. Echter, door de golfslag en regen kunnen de ouders niet goed vissen met als resultaat dat de jonge vogels geen enkele weerstand hebben.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.