Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Storm Corrie: schade en vertraging door omgevallen bomen

  •  
31-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
576 keer bekeken
  •  
boo

© Vroege Vogels

Het KNMI heeft code oranje beëindigd, maar verwacht dat nog tot maandagavond zware windstoten kunnen voorkomen. In heel Nederland, met uitzondering van de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel, is maandagmiddag code geel van kracht voor zeer zware windstoten met snelheden van 75 tot 100 kilometer per uur.

Vanwege de wind kunnen nog altijd schade en gevaar ontstaan door omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. De windstoten komen uit noordwestelijke richting. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk wel wat af.

Spoorwegbeheerder ProRail meldt dat op verschillende plaatsen de bovenleiding is beschadigd.

Op Schiphol zijn veel vluchten geannuleerd. Volgens een woordvoerder van de luchthaven is er minder baancapaciteit beschikbaar, waardoor er minder vliegtuigen kunnen vertrekken en landen. Ook het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport heeft last van de storm Corrie.

Bron: ANP

Meer over:

storm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.