Vroege Vogels

Stop vervuiling door ballonnen

  •  
09-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
Ballon.jpg
De Partij voor de Dieren stuurt in Amsterdam aan op een verbod op het oplaten van ballonnen. De partij vindt het niet langer houdbaar dat ballonnen en lintjes na hun oplating overal terecht komen om vervolgens in zwerfafval te veranderen. De ballonnen eindigen vaak op het strand of in het water, waar ze een gevaar vormen voor dieren, en het milieu vervuilen.
Vervuilend
De ballon is inmiddels één van de meest voorkomende soorten zwerfafval op stranden. In een rapport van Stichting de Noordzee over tien jaar strandafvalmonitoring staan ballonnen op de zesde plaats van objecten die op het strand worden gevonden. Daarnaast speelt een rol dat helium een schaarser wordende fossiele grondstof is, breekt een ballon zeer langzaam af in het milieu, overlijden dieren aan verstrikking in lintjes en aan het opeten van de ballonnen, en kunnen ballonnen zorgen voor kortsluiting in bovenleidingen.
Teken de petitie tegen het oplaten van ballonnen hier

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.