Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stop nu met importheffing zonnepanelen

  •  
30-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonnecellen.jpg
Stop de plannen voor een importheffing op Chinese zonnepanelen en zoek naar betere oplossingen om de handelsproblemen met China aan te pakken. Deze oproep  doen de Europese afdeling van het Wereld Natuur Fonds en Natuur & Milieu vandaag aan Europees Commissaris Karel De Gucht (Handel).
Slecht
‘Een importheffing kent alleen verliezers,’ zegt Stephan Singer, directeur mondiaal energiebeleid van het WNF. ‘Deze heffing is slecht voor de consument, de werkgelegenheid en het klimaat.’ Op dit moment spreekt de Commissie over een importheffing tussen 37% en 68%. Naar verwachting neemt de Commissie uiterlijk 6 juni hierover een besluit.
Zon immens populair
Een importheffing, die tot een verdubbeling van de aanschafprijs kan leiden, ondermijnt de snelle groei van zonnepanelen in veel Europese landen. ‘Het is absurd om schone zonnepanelen onder vuur te nemen terwijl we alle zeilen moeten bijzetten om de CO2-uitstoot te verminderen,’ zegt Ron Wit, hoofd energie bij Natuur & Milieu.
Nek omdraaien
‘Net nu in heel Europa de bevolking massaal begint te kiezen voor zonnepanelen draaien we deze fantastische beweging naar schone energie alweer de nek om.’  Extra wrang is dat we wereldwijd bijna twee biljoen dollar (een 2 met 12 nullen!) spenderen aan subsidie voor fossiele brandstoffen, zo blijkt uit een recente IMF-studie (Energy Subsidy Reform).
Bron: WNF.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.