Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Stop de vogelhandel

  •  
25-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
DSC_3609__Rob_Buiter.jpg

© Rob Buiter

Naar aanleiding van onze eerdere reportage stelde SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven vragen aan Staatssecretaris Van Dam. Die antwoordde aan Van Gerven dat hij niet van zins is om de vogelhandel te verbieden.

Motie

Van Gerven neemt daar geen genoegen mee. Hij heeft nu een motie ingediend om alsnog voor een verbod te pleiten op openbare vogelmarkten. Het welzijn van de dieren is in het geding, er worden illegaal vogels uit het wild verhandeld, en bovendien is er een groot gevaar voor de volksgezondheid. Op vergelijkbare vogelmarken in België is bijvoorbeeld al ontdekt dat één op de vijf ‘kromsnavels’, zoals parkieten en papegaaien, besmet is met de papegaaienziekte. Ook mensen kunnen daar een lelijke longontsteking van oplopen.
Ondertussen blijven ook de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming zich inzetten om misstanden in de vogelhandel uit te bannen. Wij waren op pad met inspecteurs Eduard Opperman en Wilfred Wilde, die op bezoek waren bij een notoire overtreder …

Meer over:

vogelhandel

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.