Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stop de vogelhandel

  •  
25-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
DSC_3609__Rob_Buiter.jpg

© Rob Buiter

Naar aanleiding van onze eerdere reportage stelde SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven vragen aan Staatssecretaris Van Dam. Die antwoordde aan Van Gerven dat hij niet van zins is om de vogelhandel te verbieden.

Motie

Van Gerven neemt daar geen genoegen mee. Hij heeft nu een motie ingediend om alsnog voor een verbod te pleiten op openbare vogelmarkten. Het welzijn van de dieren is in het geding, er worden illegaal vogels uit het wild verhandeld, en bovendien is er een groot gevaar voor de volksgezondheid. Op vergelijkbare vogelmarken in België is bijvoorbeeld al ontdekt dat één op de vijf ‘kromsnavels’, zoals parkieten en papegaaien, besmet is met de papegaaienziekte. Ook mensen kunnen daar een lelijke longontsteking van oplopen.
Ondertussen blijven ook de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming zich inzetten om misstanden in de vogelhandel uit te bannen. Wij waren op pad met inspecteurs Eduard Opperman en Wilfred Wilde, die op bezoek waren bij een notoire overtreder …

Meer over:

vogelhandel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.