Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stokoude zeeslak in het Rijksmuseum

  •  
05-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
Fossielen amsterdam_frame_4508
Van miljoenen jaren oude fossielen in winkelcentrum Hoog Catharijne tot kolonies koraal in de Amsterdamse Leidsestraat: zonder het te weten lopen we dagelijks over kilometers eeuwenoude natuurhistorie. Hoogleraar vertebratenpaleontologie Jelle Reumer schreef er een boek over.
In 'Kijk waar je loopt' beschrijft Reumer de mooiste stadsfossielen van Nederland. Van Amsterdam, Maastricht en Utrecht tot Middelburg, Groningen en Enschede. Jelle Reumer leert ons dat je voor bijzondere fossielen het land niet uit hoeft. Sterker nog, de meest bijzondere koralen, schelpen, sponzen, zee-egels en inktvissen vind je soms gewoon om de hoek.
In drie afleveringen reist Vroege Vogels met Reumer langs de meest bijzondere fossielen in het Hollandse straatbeeld. Dinsdag nemen we een kijkje in Amsterdam: een brachiopode in de stoeprand van een drukke winkelstraat, talloze fossielen in de grachtengordel en als hoogtepunt een stokoude Portugese zeeslak in de vloer van het Rijksmuseum.
Titel: Kijk waar je loopt; over stadspaleontologie
Auteur: Jelle Reumer
Uitgeverij: Historische Uitgeverij Groningen
Prijs: 24,50
Pagina’s: 144
ISBN 978-90-655-4446-9
Verschijnt medio december
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

ClaraVisser
ClaraVisser7 dec. 2016 - 15:15

In Den Haag is in een steen van de Houtrustbrug een insluitsel te zien van een ammoniet, ca 19 bij 14 cm. Hij lijkt op de soort Phylloceras heterophyllum. Ze leefden in de periode van het Mesozoïcum, zo'n 65,5 - 251 miljoen jaren geleden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.