Vroege Vogels

Stoere jongen redt dieren uit vuilkuil

  •  
15-10-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
valkuil.jpg
Een dertienjarige jongen heeft afgelopen weekend zijn natuurhart laten spreken. Geholpen door twee boswachters bevrijdde hij dieren uit een diepe kuil in het bos.
Camouflage
Afgelopen weekend struinde de dertienjarige Gabe Wielinga met zijn vader door de bossen rondom Hilversum. In het bos van het Goois Natuur Reservaat, grenzend aan buitenplaats Bantam in ’s-Graveland, viel Gabes oog op een gat in de grond, afgedekt met takken. Hij haalde de camouflage weg en zag onderin het gat allerlei dieren krioelen. Snel riep hij de boswachters Koen Frantzen en Peter Pardoen van Natuurmonumenten erbij en toonde ze het gat. Samen met de boswachters bevrijdde de stoere Gabe 10 kikkers een aantal padden, salamanders en zelfs 2 ringslangen! Ze brachten de gestresste dieren naar het onlangs afgesloten natuureiland op buitenplaats Bantam van Natuurmonumenten. In dit rustgebied kunnen de dieren bijkomen van de schrik en in alle rust verder leven.
Dankbaar
Boswachter Pardoen was erg verbaasd bij het zien van het diepe gat: ‘Wie doet zo iets! Nu zaten er nog relatief kleine dieren in, maar hazen, konijnen, vossen, dassen of zelfs een reekalf hadden een even gemakkelijk slachtoffer kunnen zijn. Als Gabe het gat niet had ontdekt hadden de dieren het waarschijnlijk niet overleefd. Ze konden er niet zonder hulp uit komen.’ Boswachter Frantzen voegt eraan toe: ‘Ik ben blij dat deze jonge natuurliefhebber zo oplettend is geweest. We hebben het gemeld aan de boswachters van het Goois Natuur Reservaat, ze gooien het gat dicht en houden het in de gaten.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.