Vroege Vogels

'Stiltewijzer’: maatregelen tegen hinderlijk geluid_05_04_2007

  •  
05-04-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Directeur Joris Hogenboom van de Natuur en Milieufederatie Utrecht heeft op 27 februari 2007 de eerste 'stiltewijzer' aangeboden aan voorzitter Dick Wijte van het Overlegorgaan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Dit overzicht van verstorende geluidsbronnen plus te nemen maatregelen is het belangrijkste product van het samenwerkingsproject ‘Stilte, iedereen mag het horen!’. Het project wordt uitgevoerd door de Milieufederaties van Groningen, Drenthe, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Noord-Brabant en Stichting Natuur en Milieu.
In de brochure ‘stiltewijzer’ is per verstorende geluidsbron een opsomming te vinden van maatregelen, het effect daarvan en de verantwoordelijke instantie. De inhoud is gebaseerd op onderzoek in zes gebieden en bedoeld als handreiking aan iedereen die betrokken is bij het beschermen van stilte en rust.
Verslaggever Jeannette Parramore reisde deze week af naar Zeeland om met gedeputeerde Jacques Suurmond en Conny Buys van de Zeeuwse Milieufederatie te luisteren naar het lawaai én de stilte in de natuur.
Download de 'stiltewijzer'> >
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.