Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Stikstofuitstoot remt groei Eindhoven Airport af

20 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Vliegtuig

© vliegtuig, bron: pixabay

Door de toename van stikstofuitstoot kan van Eindhoven Airport na 2019 niet verder groeien om de omliggende natuurgebieden te beschermen. De druk op natuurgebieden in de regio is al zo groot dat nieuwe ontwikkelingen niet meer worden toegelaten, staat in onderzoek dat in opdracht van de gemeente Eindhoven is uitgevoerd. Vergunning kan alleen worden verleend als kan worden aangetoond dat de uitbreiding van de regionale luchthaven van landelijk of provinciaal belang is.
Eindhoven Airport bereikt volgend jaar de maximaal toegestane capaciteit van 43.000 vluchten per jaar. Voor het eind van 2019 moet een beslissing worden genomen over de toekomst van de grootste regionale luchthaven van Nederland.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.