Vroege Vogels

Stijgend aantal controles Dierenbescherming

  •  
25-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond_29.jpg
De controles waarmee de Dierenbescherming dierenmishandeling stopt en voorkomt, dreigen de organisatie boven het hoofd te groeien. Het aantal controles dat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) uitvoert, is sinds 2011 met maar liefst 45% gestegen. In 2013 ging het daarbij om meer dan 20.000 dieren.  
Preventie
De Dierenbescherming is dagelijks in heel Nederland actief om dierenmishandeling en -verwaarlozing te stoppen en te voorkomen. Dat doet ze onder andere met de inzet van ruim honderd vrijwillige preventiemedewerkers. Deze voeren controles uit wanneer uit meldingen blijkt dat het welzijn van dieren verbeterd kan worden, maar er nog geen sprake is van wettelijke overtredingen. Optreden tegen dierenmishandeling doet de Dierenbescherming met 14 beroepsinspecteurs. Deze worden ingeschakeld door de dierenpolitie nadat dierenmishandeling of -verwaarlozing is geconstateerd.

Nieuwe Campagne

Voor meer controles en preventiewerk is ook meer geld nodig. Daarom start de Dierenbescherming vandaag de campagne: 'Help Dieren in Nood'.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.