Vroege Vogels

Stichting AAP redt chimpansee

  •  
10-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Chimpanseelinda.jpg
Chimpansee Linda zat dertig jaar vast op Lanzarote. De aap werd als baby weggerukt bij haar moeder, ging gedwongen met toeristen en feestgangers op de foto en werd daarna tientallen jaren opgesloten in een schuurtje. De zaak kwam aan het licht toen Linda's eigenaren hun huis wilden verkopen en van haar af wilden. Linda bleek echter besmet met hepatitis B. AAP is één van de weinige dierenopvangcentra in Europa waar geïnfecteerde chimpansees veilig terecht kunnen en daarom werd alles op alles gezet om Linda naar Almere te halen.
Socialisatie
Voorlopig bevindt Linda zich nog in quarantaine, maar uiteindelijk wordt ze geïntroduceerd bij haar medebewoners. Door haar lange solitaire opsluiting is ze niet gewend om met andere chimpansees samen te leven. Onder zorgvuldige begeleiding keert Linda terug naar een sociaal leven en zo kan ze na al die jaren alsnog genieten van een mooie, oude dag.
Geen uitzondering
Jonge chimpansees en andere apen worden vaak misbruikt voor amusement, circusacts en toerisme. Zodra ze ouder en sterker worden, veranderen ze van schattig in onhandelbaar en begint de ellende pas goed. AAP richt zich daarom op goede voorlichting, educatie en wetgeving, zodat andere dieren het lot van Linda bespaart blijft.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.