Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Steuren hebben baat bij Groene Poort

  •  
06-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Steur_Aah-Yeah-Wikimedia-commons.jpg

© Foto: Aah-Yeah (Wikimedia Commons)

Vijftien Europese Atlantische steuren hebben inmiddels de Nieuwe Waterweg bij Rotterdam bereikt. De steuren behoren tot de 53 jonge steuren die op 10 juni in de Rijn op de grens met Duitsland werden uitgezet. Al vrij snel na de uitzetting zijn de vissen, met de hoofdstroom mee, naar de monding van de zee gezwommen. De Groene Poort in de Nieuwe Waterweg zal de steuren daar in de toekomst voorzien van voedsel en een rustplaats om te wennen aan de overgang naar zout zeewater. De steuren van ongeveer 4 jaar oud zijn voorzien van een zender (transponder), waarmee de route van deze trekvissen op hun reis naar zee wordt gevolgd.
Brak is belangrijk
De plek waar de 15 steuren nu ‘rondhangen’ is de enige verbinding in Nederland waar nog een brakke overgangszone aanwezig is. Het zeewater kan hier met vloed ongehinderd de rivier op stromen en mengt zich met het zoete rivierwater dat naar zee afstroomt. Brak water is van levensbelang voor trekvissen. Ze moeten kunnen acclimatiseren voordat ze naar zee vertrekken waar het water zout is.
Lees hier meer: Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.