Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sterkte Lies.....

  •  
03-06-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
vuurwerk_paardenbloem_zwart_wit.jpg
Zondag 2 juni was Lies Visschedijk weer te horen als onze bevlogen columniste, met een ode aan de paardenbloem. Diezelfde dag werd bekend dat haar man, Marc van Uchelen, op veel te jonge leeftijd is overleden. Hij was pas 42 jaar.
Op deze website hebben we geen aparte plek voor zo'n dramatisch bericht, dat niets met natuur of milieu te maken heeft. Daarom staat het nu hier, een beetje onwennig, midden tussen het gewone groene nieuws. Met een zwartwitte paardenbloem erbij.
Vroege Vogels kende acteur en regisseur Marc van Uchelen alleen van zijn werk en van de keren dat Lies over hem en hun kinderen sprak. De kans hem ooit te ontmoeten is nu ook voorbij en dat stemt droevig. Vooral ook omdat het moeilijk is de juiste woorden te vinden om iets te schrijven.
Lies Visschedijk is een bijzondere vrouw, die naast haar werk als actrice heel mooi en geestig kan schrijven over natuur. Dat hoorden we meteen in de eerste Vroege Vogels column, twee jaar geleden. Die ging over de langpootmug . De laatste zinnen uit die column gaan over zo'n insect dat ze binnen in huis heeft gevangen om hem buiten weer de vrijheid te geven:
"Als ik dan zo’n zenuwpees weer buiten loslaat, stijgt ie zo mooi op! Het heeft iets van een klein, bescheiden hemelvaartje. En dan denk ik: zet 'm op." 
Vroege Vogels wenst Lies Visschedijk veel sterkte bij het verwerken van het plotselinge overlijden van haar Marc. Altijd als we langpootmuggen of paardenbloemen zien zullen we aan jullie denken. Zet 'm op.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.