Vroege Vogels

Sterkste insect in de wereld is de mestkever

  •    •  
25-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
587 keer bekeken
  •  
mestkever_01.jpg
Wetenschappers hebben de Onthophagus Taurus(mestkever) uitgeroepen tot het sterkste insect ter wereld. Dit werd getest door te meten hoeveel gewicht er nodig was om het de mestkever uit zijn hol te trekken. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers van Queen Mary, University of London.
De mestkever kan 1114 keer zijn eigen lichaamsgewicht trekken. Hier zijn de wetenschappers na het experiment achtergekomen. Als een mens van 70 kilo zo sterk zou zijn, zou hij zes volgeladen dubbeldekkerbussen kunnen vooruit trekken.
Vrouwtjes
Alle resultaten zijn te vinden in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the Royal Society B. Rob Knell, die hoofdonderzoeker is, zegt dat de mestkever zijn enorme kracht vooral nodig bij gevechten om vrouwtjes.
“Insecten staan bekend om hun ongelooflijke kracht”, maakte Knell op de Amerikaanse nieuwssite Physorg.com bekent. “En die krachten hebben vooral te maken met hun curieuze sekslevens. Vrouwelijke mestkevers van deze soort graven tunnels waarin de mannetjes met hen paren. Als een mannetje een tunnel aantreft die al bezet is door een rivaal, vechten ze door hun hoorns te kruisen en elkaar weg te duwen.”
Bron: NU.nl   

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.