Vroege Vogels

Stem tegen de verrommeling van Nederland!

  •  
03-03-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_256391.jpg
Verkiezingen Provinciale Staten: ons landschap staat op het spel
De provinciale verkiezingen roepen bij de meeste mensen vooral de woorden 'saai' en 'schimmig' op. Maar naast de samenstelling van de nieuwe Eerste Kamer, gaat het op woensdag 7 maart om iets dat ons allemaal raakt: het Nederlandse landschap, schone lucht, rust en ruimte.
De Provinciale Staten zetten de grote lijnen uit voor nieuwe wegen en bedrijventerreinen. Vaak jaren voor de aanleg begint. En sinds de kabinetten Balkenende I t/m III de zeggenschap over de ruimtelijke ordening bij de regio's zelf hebben gelegd, is het van meer belang dan ooit dat de Provinciale Staten groen genoeg worden. Uw stem kan het verschil maken tussen nóg meer asfalt en beton of eindelijk weer zorg voor een mooie, schone leefomgeving.
Hieronder zet Milieudefensie belangrijke milieubedreigingen op een rij, waarover de provincies het laatste woord hebben. Het gaat niet om abstracte plannen, maar om kolossale investeringen die Nederland verder zullen verrommelen en vervuilen. Voor een drietal provincies hebben we een stemwijzer gemaakt over concrete bouwplannen. Aan u de keus!

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.