Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Steenmarterkalender juli: de paartijd

  •  
04-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
steenmarter11.jpg
In de tweede helft van juni begint de paartijd van steenmarters; dit duurt ongeveer twee maanden. In deze periode zijn de vrouwtjes meestal maar een of twee dagen bereid om te paren. Het mannetje blijft wel gedurende de hele periode dicht in de buurt om te voorkomen dat een ander mannetje het vrouwtje bevrucht.  
Geen samenwerking
Steenmarters zijn territoriale dieren. Hoewel het mannetje en het vrouwtje elkaars aanwezigheid dulden, is er verder geen samenwerking tussen beide geslachten. Steenmarters bezetten een leefgebied en verdedigen dit tegen soortgenoten van hetzelfde geslacht.
Leefgebieden
Mannetjes en vrouwtjes accepteren elkaar wél in hun territorium. Het leefgebied van een mannetje is daarbij groter dan dat van een vrouwtje en overlapt met de leefgebieden van meerdere vrouwtjes.
Bericht uitgegeven door de Zoogdiervereniging
Lees verder op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.