Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Steeds vaker wasberen gezien

  •  
20-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wasbeerhonden_foto_Jaap_Mulder.jpg

© Wasbeerhonden (foto: Jaap Mulder)

Twee soorten ‘nieuwkomers’ die erg op elkaar lijken: de wasbeer en de wasbeerhond. Ze worden steeds vaker in ons land gezien. Ze horen bij de roofdieren, maar ze zijn niet erg aan elkaar verwant. De wasbeer zit in de groep van ‘kleine beren’, de wasbeerhond is een hondachtige zoals de wolf en de vos. Hoewel het officieel roofdieren zijn, voeden beide soorten zich al rondscharrelend vooral met allerlei klein dierlijk en plantaardig voedsel.
Vanuit Duitsland
Wasbeerhonden worden (net als wasberen) nog al eens in gevangenschap gehouden. Ontsnapte dieren kunnen overal in ons land opduiken. Het is echter duidelijk dat de ‘wilde’ wasbeerhond al zo’n vijftien jaar bezig is om vanuit Duitsland het noordoosten van ons land te gaan bevolken. Ruim tachtig jaar geleden begonnen de Russen met het loslaten van duizenden gefokte wasbeerhonden, die oorspronkelijk in het uiterste oosten van Azië voorkomen. Vanuit de Sovjet Unie groeide de populatie richting het westen, met een snelheid van 10 tot 15 kilometer per jaar.
Lees het hele bericht op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.