Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Steeds vaker verbod op ballonnen

24 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuut
ballon strand

© foto: pixabay

Steeds meer gemeenten verbieden het oplaten van ballonnen. Volgens Stichting De Noordzee, die campagne voert tegen ballonnen, is het aantal gemeenten met een verbod tegen het oplaten binnen een maand gestegen van 17 naar 24 procent.

Meer gemeenten

Inmiddels zijn er 85 gemeenten met een verbod, en 109 met een ontmoedigingsbeleid. In nog eens 25 gemeenten staat het onderwerp op de agenda, bijvoorbeeld omdat een lokale politieke partij een motie voorbereidt, becijfert Stichting De Noordzee. Een jaar geleden had 5 procent van de gemeenten zo’n verbod en nu dus al 24 procent.
De natuur- en milieuorganisatie voert sinds een maand campagne, omdat “elke ballon die de lucht in gaat, weer naar beneden komt”. Veel gemeenten besluiten het oplaten van ballonnen te verbieden omdat dit gevolgen heeft voor natuur en milieu. Zeezoogdieren, vogels en vissen zien de ballonnen aan voor voedsel.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's