Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Steeds minder visdieven in Denemarken

  •  
10-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
visdief_foto_Rob_Buiter.jpg
De visdief heeft het zwaar in Denemarken. Er zijn nog minder dan vijfhonderd broedparen van de vogel die eruit ziet als een meeuw met een zwarte kop en een rode snavel. Dat meldde de Deense ornithologische vereniging donderdag.
De populatie visdieven is sinds de jaren negentig gehalveerd, aldus de vogelkenners. Vermoedelijk zitten er te veel schadelijke stoffen in het kustwater. De visdief staat erom bekend snel te verdwijnen uit gebieden waar het water niet schoon genoeg is. Bebouwing langs de kust kan ook een oorzaak zijn: de vogels hebben dan onvoldoende plek om te broeden.
In Nederland gaat het zeer goed met de visdief, meldde de Vogelbescherming. In de jaren zestig waren er nog vijfduizend visdieven in Nederland. Doordat het water steeds schoner wordt, is dat aantal gegroeid tot ruim 21.000 vogels.
Visdieven leven voornamelijk langs de kust. Ze zijn alleen tijdens de broedperiode in Nederland.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.