Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Steeds minder dolfijnen in Mekong

  •  
17-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5986534750_c3244effef_b.jpg
Het aantal dolfijnen in de rivier de Mekong in het zuidoosten van Azië neemt steeds verder af. Volgens het Wereld Natuur Fonds leven er nog ongeveer 85 van deze dieren in de rivier en staat de soort dus op uitsterven. Dat meldde de organisatie woensdag.
Onderzoekers hebben foto's gemaakt van de dolfijnen die in Cambodja en Laos leven. Aan de hand van hun vinnen konden de dieren worden geïdentificeerd en daardoor geteld.
Het gaat onder meer niet goed met de dolfijnen, omdat ze in visnetten terechtkomen en omdat er relatief veel jongen sterven. ,,Het bewijs is sterk dat een zeer klein aantal jonge dieren opgroeit tot volwassene. Daardoor komen er geen nieuwe dolfijnen in de plaats van dieren die van ouderdom sterven'', aldus een woordvoerder.
Volgens het Wereld Natuur Fonds moeten de dolfijnen in de Mekong beter worden beschermd. Dat kan door beschermde gebieden aan te wijzen, maar ook door het gebruik van bepaalde soorten visnetten te verbieden.
Bron: ANP
Foto (c) WWF Cambodja / Gerard Ryan

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.