Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Steeds meer gemeenten tegen schaliegas

  •  
21-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_106990.jpg
Steeds meer Nederlandse gemeenten zijn tegen de winning van schaliegas. Dat meldde Milieudefensie vrijdag op basis van een inventarisatie. Volgens de organisatie hebben 26 gemeenten al laten weten geen medewerking te verlenen aan eventuele boringen.
Volgen Milieudefensie kleven er flinke risico's aan deze vorm van gaswinning, waarbij gesteente door chemicaliën gebroken wordt zodat het gas vrijkomt. Zo zou de winning van schaliegas kunnen leiden tot aardbevingen en vervuiling van het grond- en drinkwater.
Milieudefensie baseerde haar inventarisatie op schriftelijke bronnen zoals collegebesluiten. Onder de 26 gemeenten zijn ook grote steden zoals Arnhem, Nijmegen, Zwolle en Lelystad.
Milieudefensie voert al lange tijd campagne tegen de winning van schaliegas. Vooruitlopend op een beslissing over deze manier van gaswinning door een nieuw kabinet, roept de organisatie gemeenten en provincies op om zich op voorhand 'schaliegasvrij' te verklaren.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.