Vroege Vogels

Steden weren vieze vrachtwagens

  •  
24-03-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_166772.jpg
Vanaf het voorjaar van 2007 gaat een aantal steden de meest vervuilende vrachtwagens weren uit de binnenstad. In 2010 komen er nog strengere normen. Dat staat in een convenant dat vrijdag in Tilburg wordt ondertekend door de gemeenten, het bedrijfsleven en staatssecretaris Van Geel (Milieu).
Tilburg, Delft, Eindhoven, Den Haag, Haarlem, Helmond, Den Bosch, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht doen mee aan het convenant. In de centra van deze steden rijden over een jaar alleen nog vrachtwagens die zijn voorzien van roetfilters.
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Transport en Logistiek Nederland (TLN), Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en verladersorganisatie EVO onderschrijven het convenant ook. Door een subsidieregeling krijgt het bedrijfsleven vrijwel de hele investering in roetfilters terug van de overheid. De strengere eisen voor vrachtwagens gaan ook gelden voor de voertuigen van de gemeenten.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.