Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Statiegeld succes: minder plastic flesjes op World Cleanup Day

20 sep 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
statiegeld plastic flesje afval

Flesje

© FreeImages.com/Filippo Vicarelli

Het op 1 juli van dit jaar ingevoerde statiegeld op plastic flesjes heeft resultaat geboekt: het aandeel flesjes in het gevonden zwerfafval is met 37 procent afgenomen. Dat meldt een verheugde Plastic Soup Foundation na de grote zwerfvuilopruimactie van zaterdag, op World Cleanup Day.

In totaal zijn er - ook in de afgelopen dagen al - door duizenden vrijwilligers, natuurorganisaties en bedrijven ruim 90.600 items opgeruimd en ook geregistreerd. Sigarettenpeuken voeren de lijst weer aan, gevolgd door blikjes, snoepwikkels en flessen. Op plek 10 van de lijst met aangetroffen afval staat het mondkapje.

Volgens de Plastic Soup Foundation deden deze editie 41.342 officieel geregistreerde deelnemers mee, verdeeld over 1574 acties. Afgelopen woensdag hadden ruim tweehonderd scholen een opruimactie georganiseerd. Wereldwijd waren in 181 landen opruimacties.

Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar