Vroege Vogels

Start-up wil zonneauto op de markt brengen

  •  
30-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zonnepaneel - vrij gebruik pixabay

© Bron: andreas160578 - Pixabay

De Eindhovense start-up Lightyear wil in 2019 een zonneauto op de markt brengen. Het gaat om een elektrische, vierwielaangedreven wagen die wordt opgeladen met zonne-energie. De auto kan tot 800 kilometer rijden op een batterijlading.

Start-up

Het bedrijfje van oud-studenten die eerder namens de Technische Universiteit Eindhoven meededen aan de World Solar Challenge, de bekende race met door zonne-energie aangedreven voertuigen in Australië, bracht de plannen donderdag naar buiten. De auto kan al direct gereserveerd worden, voor een prijs die begint bij 119.000 euro exclusief btw.

Zonnecellen in dak

De zonnecellen worden verwerkt in het dak van de auto. Hoe de wagen er verder precies uit komt te zien, wordt pas later bekendgemaakt. De productie zal samen met partners uit de industrie worden uitgevoerd en begint naar verwachting in 2019. Van het eerste model, de Lightyear One, wordt in eerste instantie slecht een klein aantal geproduceerd.
Bron: ANP

Meer over:

startup, zonneauto
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.