Vroege Vogels

Start Beleef de Lente

  •    •  
11-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
848 keer bekeken
  •  
bosuil_10.jpeg
In de Vroege Vogels Valentijnsuitzending gaan dit jaar de camera's aan van Beleef de Lente . Via de webcams kan iedereen tijdens het broedseizoen 24 uur per dag live meekijken in verschillende vogelnesten. Volgens Vogelbescherming Nederland start het seizoen dit jaar behoorlijk vroeg. Zo is de bosuil al druk bezig met het op orde krijgen van zijn nest om later deze winter te gaan paren. Vorig jaar konden belangstellenden zien hoe een paartje bosuilen twee jongen grootbracht. 
Naast de bosuilcam zijn er ook camera's in de kast van de slechtvalk, kerkuil, steenuil, ooievaar, koolmees en spreeuw.
Naast de live-beelden zijn op beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien en per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Op twitter ( @beleefdelente) en facebook (Vogelbescherming Nederland) worden ook regelmatig foto’s en filmpjes van de webcamvogels geplaatst. De camera’s blijven in ieder geval aan tot 1 juli, als alle vogels zijn uitgevlogen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.