Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Standplaats Nairobi

  •  
26-09-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Kenia is een land met vele contrasten. De fauna en flora zijn zeer gevarieerd, zo zijn er meer dan 80 wilde diersoorten en over de duizend verschillende vogels. Helaas worden steeds meer dieren in hun voortbestaan bedreigd. Behalve door de jacht zijn ook de steeds verder uitbreidende steden oorzaak van een afnemende populatie. Koert Lindijer is al 25 jaar Afrika correspondent voor de NOS en de NRC.
Door de verscheidenheid aan landschappen en begroeiing heeft Kenia een uiteenlopende fauna. Maar de tropische wouden vrijwel verdwenen. Hier en daar zijn er nog wat sporen van overgebleven. Deze sporen zijn onder andere te vinden aan de voet van de Mount Kenya, langs de rivieren en een gedeelte van de landinwaartse kuststrook.
Koert Lindijer woont en werkt er al ruim 25 jaar in Kenia. Hij schreef diverse boeken als een kraal in Nairobi en Terug naar Rwanda en Ghana. In 1997 ontving hij de Dirk Scherpenzeelprijs, een prijs voor een journalist die inzicht geeft in ontwikkelingsprocessen in niet-westerse landen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.