Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stampijpot: grootste biostamppot op het Museumplein

  •  
26-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aardappels.jpg
Aanstaande woensdag 26 januari gaan we de uitdaging aan: samen met Biologica bereiden we de grootste biologische stamppot van Nederland. Tussen 4 uur 's middags en 7 uur 's avonds is iedereen welkom om een gratis portie stamppot van biologisch geteelde aardappels te proeven tijdens Stampijpot.
Op het Museumplein in Amsterdam, naast het Van Goghmuseum - met De aardappeleters -  wordt voor ongeveer 400 man gekookt. Met de stamppot vieren Greenpeace en Biologica de eerste 2 jaar Pieperpad. Het Pieperpad, een aardappelfietsroute langs biologische boeren, is een initiatief van Greenpeace en Biologica om de biologische landbouw een steuntje in de rug te geven.
Gezonde aardappelteelt
Het Pieperpad is omdat een mooi voorbeeld van duurzame landbouw, waarbij geen gif, kunstmest of gentech wordt gebruikt. In de biologische teelt staat een goede zorg voor de bodem centraal. Een gezonde bodem is de basis voor een gezonde teelt. In de biologische landbouw is alles er op gericht om een evenwichtig ecosysteem te creëren, waardoor ziektes en plagen minder optreden of minder schade aanrichten.
Eet en tweet
We nodigen iedereen uit voor een bordje Hollandse kost op het Museumplein, om precies te zijn bij de ijsbaan naast het Rijksmuseum. Maak een foto van je stampot en plaats hem op Facebook, Twitter op Hyves met hashtag #biostamppot en steun de biologische aardappel!
Bron: Greenpeace
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.