NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Stamceltechniek moet witte neushoorn redden

22 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
white-rhino-family-1401090.jpg
Wetenschappers willen met stamceltechnieken de noordelijke witte neushoorn voor uitsterven behoeden. Door de dood dit jaar van twee exemplaren in dierentuinen in de VS en Tsjechië, leven nu nog maar drie van de dieren in Kenia, waaronder een mannetje.
Het internationale team wetenschappers wil via stamceltechnieken spermacellen en eitjes kweken en die kunstmatig tot een embryo transformeren. Die zal bij een draagmoeder, bijvoorbeeld een zuidelijke witte neushoorn, worden geplaatst in de hoop dat er levensvatbare jongen uitkomen.
Een van de deelnemende organisaties, het Leibniz-Institut für Zoo- und Wildtierforschung in Berlijn, maakte de reddingspoging dinsdag bekend.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.