Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

‘Staleend moet uit de schappen van de supermarkt’

10 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
WD_Social_Eend_2520x750-1600x476

© Staleend - Bron Wakker Dier

De leefomstandigheden van de staleenden die supermarktketens Albert Heijn, Aldi en Lidl verkopen tijdens de kerstdagen lijden een erbarmelijk leven, stelt Wakker Dier. De organisatie roept deze winkelketens op het gevogelte uit de schappen te halen.
“Het is stuitend dat deze drie supers de feestdagen vieren over de rug van dit eendenleed,” stelt Wakker Dier.
De supermarkten halen hun eend uit Frankrijk, waar ze met duizenden dicht op elkaar zitten in een dichte stal, zonder frisse lucht en zwemwater. Volgens de organisatie staan ze met hun zwemvliezen de hele dagen op roostervloeren, wat ernstige pootproblemen kan veroorzaken. “Om verwondingen en kannibalisme te verminderen, worden hun snavels gekort, wat zeer pijnlijk kan zijn.”
Andere grote winkelketens in Nederland zijn inmiddels overgestapt op de verkoop van eenden die wel een vrije uitloop hebben of verkopen helemaal geen kersteend meer. Deze zogenoemde vrije-uitloopeenden hebben een veel beter leven en kunnen wel naar buiten. “Albert Heijn, Aldi en Lidl lopen dus flink achter op de rest”, aldus Wakker Dier.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.