Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stadslandbouw als herdenking bombardement

  •  
27-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rotterdam_06.jpg
Stichting Rotterdamse Oogst vraagt iedere inwoner om op 14 mei een pootaardappel te planten in een vergeten plantsoen, een geveltuin, dakterras of voortuin. Op die manier moeten mensen stilstaan bij het bombardement op Rotterdam, 14 mei 1940.
De aanval op Rotterdam veranderde de stad in een grote, kale, uitgebrande vlakte. Om voedselschaarste te bestrijden, werden deze ruimten in gebruik genomen door het Gemeentelijk Oogst- & Landbouwbedrijf. De velden aan de Coolsingel en de Botersloot veranderden daardoor in akkers vol tarwe, granen en aardappelen.
De pootaardappelen worden tijdens het voorjaarsfestival Zaait! op 14 mei in Rotterdam gratis uitgedeeld. Daarbij krijgen de festivalgangers het verhaal achter de actie Poot een Piepert te horen en instructies hoe ze die aardappel moeten poten.
Stichting Rotterdamse Oogst wil de regionale voedselketen versterken door het organiseren van evenementen en martkplaatsen midden in de stad, dichtbij de consument.
Bron: ANP
Foto: Rotterdam, gebouw Zumpolle Visschersdijk, oorlogsschade na bombardement (cc) Provinciaal Historisch Centrum Zuid-Holland

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.