Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stadsboerderij Rotterdam gaat open

  •  
05-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groente_15.jpg
In het westelijk havengebied van Rotterdam opent 22 september het eerste stadslandbouwbedrijf van Rotterdam de deuren. Bij het boerenbedrijf wordt zo veel mogelijk alles zelf verbouwd, verkocht in de eigen winkel en ter plekke geserveerd in het restaurant.
Dicht bij de consument
Uit je eigen stad, zoals het initiatief heet, heeft als ideëel doel dat alles zo dicht mogelijk bij de consument wordt verbouwd. Zo hoeft voedsel niet meer grote afstanden naar de consument af te leggen. Bovendien leren stadskinderen weer waar het eten vandaan komt, zeggen de initiatiefnemers.
Rendabel bedrijf
Naast de verbouw van groente en fruit wordt er ook vis gekweekt op de boerderij. Wat de boeren niet zelf kunnen verbouwen, halen ze bij collega's in de directe omgeving van Rotterdam. Het idee is dat met de stadsboerderij een rendabel bedrijf wordt neergezet. Daarom vinden er naast de verkoop van producten ook allerlei andere activiteiten plaats, zoals oogstfeesten, markten, workshops, kinderactiviteiten en zijn er educatieve programma’s.
Loodsen
Uit je eigen stad is direct een oplossing voor het havengebied in Rotterdam-West. De loodsen daar worden nu weer hergebruikt voor de productie van eten, de eigen winkel en het restaurant. Ook zijn de ruimtes af te huren voor vergaderingen of andere bijeenkomst. Het stadsbestuur is daar blij mee.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.