Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stadsbesturen beloven energiebesparing

  •  
06-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schoorstenen_01.jpg
Burgemeester Toine Gresel van Heerlen en wethouders van Den Haag, Delft, Zoetermeer en Eindhoven ondertekenen dinsdag in Brussel een groot convenant tegen de opwarming van de aarde. Samen met collega's van zo'n vierhonderd andere steden in de hele EU beloven ze de uitstoot van broeikasgas CO2 in hun stad met minstens 20 procent te verminderen in 2020.
EU-commissaris Andris Piebalgs (Energie) spreekt over ,,Europa's leidende steden in energiebesparing''. Het convenant is volgens hem een teken van het groeiende besef om ook lokaal energie te besparen en vervuiling te bestrijden. ,,Europa moet zijn leidende rol behouden in de strijd tegen de opwarming van de aarde, door energie te besparen en minder afhankelijk te zijn van energie-import.''
De 27 EU-landen hebben recent afgesproken om hun CO2-uitstoot met 20 procent te verminderen in 2020 vergeleken met 1990. Ook moet er meer groene stroom komen. Auto's en allerlei apparaten moeten energiezuiniger worden.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.