Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stad Utrecht krijgt nieuw bos

  •  
28-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding_2015-09-28_om_12.47.56.png
In Utrecht worden op landgoed Haarzuilens de komende maand 70.000 bomen geplant. Het nieuwe Parkbos de Haar krijgt een grootte van honderdvijftig voetbalvelden. Natuurmonumenten wil met de aanleg van het bos rondom Kasteel de Haar in West-Utrecht de stad groener maken. De natuurorganisatie wil ook andere stadsranden aanpakken.Natuurmonumenten
In het parkbos worden zo'n vijftig verschillende soorten bomen en struiken geplant. Ook komen er wandelpaden, weides, fietspaden, vijvers en speelplekken.
In vergelijking met Rotterdam en Amsterdam heeft de gemeente Utrecht maar weinig groen. Hoewel de stad sinds 2009 25 procent meer groen heeft gekregen, blijft Utrecht met 53 vierkante meter groen per inwoner achter op de hoofdstad (64 vierkante meter per inwoner) en Rotterdam (77 vierkante meter per inwoner), blijkt uit onderzoek van kennisinstituut Alterra.
Behalve in Utrecht heeft Natuurmonumenten ook plannen in onder meer de gebieden IJdoorn bij Amsterdam, de Onlanden bij Groningen en de Vlinderstrik bij Rotterdam.
Koop een boom
Lees meer over de actie: Koop een boom
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.