Vroege Vogels

'Staatssecretaris greenwasht beleid'

  •  
09-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pvdd.jpg
Marianne Thieme heeft staatssecretaris Dijksma opgeroepen tot een Geen woorden, maar daden-beleid voor dierenwelzijn. Zo worden er goedkeuringsstempeltjes gezet op welzijnsinitiatieven van bijvoorbeeld de bio-industrie en van de rashondenfokkerijen. Dat klinkt groen, maar zal weinig betekenen voor de dieren. In plaats van dierenwelzijnsproblemen af te vinken moet de staatssecretaris ze aanpakken, vindt de Partij voor de Dieren.

Uitblijven diervriendelijke belangen

Met een diervriendelijke meerderheid in de Tweede Kamer heeft de staatssecretaris volop mogelijkheden om het dierenwelzijn van miljoenen dieren te verbeteren, betoogde Marianne Thieme. “Een grote PvdA met een diervriendelijk verkiezingsprogramma heeft grote verwachtingen gewekt bij de kiezers. Nu er geen enkele belemmering voor diervriendelijk beleid in het regeerakkoord staat, nu een PvdA staatssecretaris het voor het zeggen heeft met steun van een diervriendelijke Kamermeerderheid, zou het een onvergeeflijke fout zijn deze kansen voor open doel te missen. Het zal niet alleen de Partij voor de Arbeid, maar de gehele politiek aangerekend worden wanneer diervriendelijke maatregelen uitblijven en er onder druk van de VVD en commerciële belangen gekozen wordt voor doorschuiven en afschuiven.”

Aandachtspunten

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het fokken op uiterlijke kenmerken bij hondenrassen die gezondheidsproblemen veroorzaken, het ondersteboven hangen van levende kippen bij de slacht, het gebruik van wilde circusdieren en het verkopen van dieren op internet.
Bron: Partij voor de Dieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.