Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Staatsbosbeheer zegt pacht 'paardenboer' op

  •  
29-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Landgoed-Groeneveld.jpg
Staatsbosbeheer heeft de pacht van boer Gijs Evers op landgoed Groeneveld in Baarn opgezegd. De organisatie is daartoe overgegaan omdat de boer al jaren een paardenpension houdt op het landgoed, terwijl hem steeds is gezegd dat dat tegen de pachtregels is, aldus Staatsbosbeheer donderdag. Evers heeft beroep aangetekend tegen het besluit.
De familie van Evers pacht al sinds 1913 een melkveehouderij op het landgoed. ,,Maar een rustige boerderij met koeien is iets anders dan een drukke paardenstalling'', stelt Staatsbosbeheer.
Stil, rustig en natuurlijk
Landgoed Groeneveld is een rijksmonument en volgens Staatsbosbeheer ,,de Rembrandt onder de Nederlandse cultuurhistorische landgoederen''. De organisatie wil dat het stil, rustig en natuurlijk blijft op het landgoed. ,,Het stallen van paarden zorgt voor veel extra drukte en dat merkt iedereen. Bovendien hebben paarden een andere invloed op de natuur en het landschap dan bijvoorbeeld koeien.''
Mooi aanblik
Veel bezoekers van het landgoed vinden de aanblik van de 45 IJslandse pony's die in de koeienwei lopen juist wel mooi, zo blijkt uit de vele reacties op het besluit van Staatsbosbeheer.
Bron: ANP
Foto (cc) ednl

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.