Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Staatsbosbeheer waarschuwt voor oehoe

  •  
09-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
oehoe_20.jpg
Bezoekers van het Lauwersmeergebied in Groningen doen er goed aan uit de buurt te blijven van een oehoe die daar leeft. Twee bezoekers van het gebied zijn afgelopen dagen aangevallen door deze reuzenuil, zo meldde boswachter Jaap Kloosterhuis vrijdag. De twee raakten niet gewond, maar waren wel erg geschrokken. ,,Eén van hen viel van schrik op zijn achterwerk.''
Comfortzone
In januari zorgde een oehoe ook al voor onrust in het natuurgebied. Volgens de boswachter gaat het niet om dezelfde uil. Het exemplaar dat nu de mensen de stuipen op het lijf jaagt, is een jong mannetje; eerder dit jaar ging het om een vrouwtje. De boswachter waarschuwt mensen niet in de comfortzone van de vogel te komen. ,,Hij kan niet praten, dus er zit voor hem niets anders op dan je met zijn enorme vleugels weg te jagen.''
Vangen
Kloosterhuis vermoedt dat de uil, die een vleugelspanwijdte van 2 meter heeft en beschikt over flinke klauwen, is uitgezet door mensen die de oehoe als huisdier hadden. De boswachter heeft donderdag een poging gedaan de oehoe te vangen, maar zonder succes. Binnenkort zal hij het weer proberen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.