Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Staatsbosbeheer maakt zich niet druk

  •  
09-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kraansvlak_2010_03_09_00198a_wisent_stiertje_LL.jpg
Staatsbosbeheer maakt zich niet zo druk over de droogte. Die is natuurlijk, het hoort er gewoon bij, zei een woordvoerster vrijdag. Ook de dieren hebben het niet echt zwaar. ,,Dieren zijn inventief, ze moeten misschien wat verder lopen om water te vinden.''
De boswachters houden de dieren wel in de gaten. Voorlopig zullen ze waarschijnlijk echter weinig anders merken dan dat ze een keer overdag een dier tegenkomen dat ze normaal niet zien bij daglicht.
Er is risico op natuurbranden, maar Staatsbosbeheer verwacht veel van vakantiegangers. ,,Het midden van het land heeft al vakantie, nu komt daar het noorden bij.'' De woordvoerster roept iedereen op naar het bos te gaan. ,,Daar is het lekker koel. Ga erop uit.'' Als veel mensen het bos ingaan, heeft Staatsbosbeheer er veel ogen en oren bij. Meer mensen in het bos geeft een iets groter gevaar op het ontstaan van brand, maar het geeft ook meer sociale controle. ,,We hebben er heel veel boswachters bij. Iedereen heeft een mobieltje en kan onmiddellijk 112 bellen.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.