Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Staatsbosbeheer kapt ook bomen voor het geld

  •  
12-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
houtkap_bomenkap_oerbossen_02.jpg
Staatsbosbeheer kapt de komende 5 jaar meer bomen in een deel van de bossen die de organisatie beheert. Dat gebeurt voornamelijk om de bomen meer ruimte te geven, zodat het bos kan verjongen. Ook hoopt de natuurorganisatie zo voor een deel de dreigende bezuinigingen op te vangen.
Bezuinigen
Dat heeft een woordvoerster van Staatsbosbeheer maandag gezegd. De natuurorganisatie hangt vanaf 2014 een bezuiniging van tientallen miljoenen euro's per jaar boven het hoofd. Naar schatting levert de extra houtkap Staatsbosbeheer jaarlijks 2 tot 4 miljoen euro op.
Nederlandse bossen
Staatsbosbeheer heeft 90.000 hectare van de Nederlandse bossen onder zijn hoede. In ruim de helft van die bossen (54.000 hectare) wordt ook hout gekapt. Staatsbosbeheer wil de komende jaren tussen de 250.000 en 400.000 kubieke meter hout oogsten uit deze bossen. In totaal is er in Nederland 356.000 hectare bos.
Het hout uit de bossen wordt verwerkt tot onder meer meubels, vloeren en kozijnen. Het meeste hout dat in Nederland te koop is, komt uit het buitenland.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.