Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'Staat laat otters stikken'

21 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Schermafdruk 2016-09-21 11.16.45

© foto Harrie Bosma/Alterra WUR

De Stichting Otterstation Nederland (SON) en de Vereniging Das en Boom wonnen in 2014 een belangrijke rechtmaak tegen de staat. De rechter droeg de overheid toen op om belangrijke verkeersknelpunten veilig te maken voor otters. In drie periodes (voorjaar 2015, 2016 en 2017) zou de overheid een groot aantal knelpunten moeten aanpakken. Maar van die aanpak is nog niet veel terecht gekomen.
SON en Das en Boom hebben Staatssecretaris Van Dam onlangs een brief gestuurd, om te vragen naar het waarom van deze vertraging, maar ook daarop kwam tot op heden geen antwoord.  De beide partijen dreigen nu weer naar de rechter te stappen, om op straffe van een dwangsom de benodigde aanpassingen te eisen.
De belangrijkste knelpunten voor otters staan beschreven in een rapport van Alterra, dat hier te downloaden is.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.