Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Spreeuwen jagen eekhoorn weg | Zelf Geschoten

  •  
12-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3168 keer bekeken
  •  

Wegwezen! Deze rode eekhoorn probeert het nest van de spreeuwen te roven, maar wordt gauw weggejaagd door de ouders. Gefilmd door Sanne Timmermans in Geleen.

Vogelvoerdieven 

Vogeleieren staan weleens op het menu van de eekhoorn, maar ook vetbollen, pinda's en zaden zijn erg geliefd onder zowel vogels als eekhoorns! Daar moeten ze soms wel hun best voor doen, aangezien de meeste voedersilo's en vogelhuizen (bewust) op voor hen onhandige plekken hangen. En dan hebben ze ook nog eens een extra beschermkooi. Dan kun je als dief in ongemakkelijke situaties terechtkomen...

Beelden zijn van Wil Ooms, Ingeborg Meijers-Fietje, René Offenberg, Henk Koops, Jantine Lubbers, Antonique de Lange en Ramon van der Schaaf. 

Eksters pesten eekhoorn 

Deze eekhoorn wordt lastiggevallen door twee eksters. Eksters zijn enorm slim. Het zijn één van de weinige dieren die de zogenoemde 'spiegelproef' doorstaan. Deze proef laat zien dat ze een vorm van zelfbewustzijn hebben. Waarom zouden de eksters deze eekhoorn lastigvallen? Gefilmd door Carol Schutte.

Meer over:

eekhoorn, spreeuwen, nest
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.