Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Spotvogels: Amsterdamse havengebied

  •  
28-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De natuur is overal! Ook op plekken waar je het niet verwacht. Een wegrestaurant, nieuwbouwwijk, het circuit van Zandvoort. Twee gerenommeerde biologen gaan samen met vaste gebruikers van deze plekken de onderlinge strijd aan op zoek naar natuur. Wie vindt de meeste dier- en plantensoorten in deze nieuwe rubriek in Vroege Vogels?
Voor deze eerste editie trekken we naar het havengebied in Amsterdam. Een plek waar je geen natuur verwacht, maar Menno Bentveld en beide teams staan er middenin en bewijzen je het tegendeel! De deelnemers krijgen elk een natuurexpert toegewezen en strijden tegen elkaar om in een uur tijd zoveel mogelijk natuur te verzamelen. Menno houdt de klok streng in het oog, en zorgt ervoor dat alle regels keurig worden nageleefd.
Dinsdag 3 september 2013 staan Aart Hiemstra, havenmeester, en Chantal Roelofs, voorlichtster van het Amsterdamse havengebied, voor de uitdaging. Onze biologen, Renée Bekker en Ron van ’t Veer, tonen je wat voor natuur je allemaal kan ontdekken in het Amsterdamse havengebied. Natuur genoeg, maar op één voorwaarde… Je moet je handen willen vuilmaken!
  • Speel zelf Spotvogel (niet meer beschikbaar)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.