Vroege Vogels

Sporters en kinderen beplanten honderd voetbalvelden

  •  
21-03-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_150755.jpg
Ruim 100.000 basisschoolkinderen planten woensdag ruim 300.000 bomen en struiken. Samen zouden zij honderd voetbalvelden kunnen vullen. In Barendrecht worden de vijfhonderd leerlingen geholpen door zwemster Inge de Bruijn, schaatster Ireen Wüst en Feyenoorders Erwin Koeman en Pieter Collen.
De nationale viering van de Boomfeestdag is dit jaar in Barendrecht, omdat die gemeente een natuurspeelbos krijgt. De speelplek ligt er nu nog kaal en drassig bij, maar de nieuwe bomen moeten daar verandering in brengen. Over een tijd kunnen kinderen daartussen hutten bouwen en zich verstoppen. De gemeente helpt hen een handje. Omdat het bos net is aangelegd, zijn de bomen nog te klein om mee te bouwen. Daarom zet ze stammen in de grond en legt ze op het terrein takken neer.
In de middag gaat de viering op het plein van het stadhuis van Barendrecht door met een optreden van Treble, Topstars en rapper DMZ. Niet alleen in Zuid-Holland is het feest, ruim 375 gemeenten doen woensdag mee.
In het 49-jarige bestaan van de Boomfeestdag hebben basisscholen ruim tien miljoen bomen en struiken geplant. Volgend jaar is er een speciale viering van de dag. Daarom zijn nu de gevolmachtigde ministers van Aruba en de Nederlandse Antillen erbij. Zij kijken hoe de dag verloopt, zodat zij weten hoe een Boomfeestdag volgend jaar op hun eiland zal verlopen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.